Cuti-cuti

Adush, agak lama x mengupdate di sini. Sementara ada kesempatan aku online kejap ni, aku mau update percutian singkat bersama kawan-kawan masa cuti ni. Si Azam datang Sabah, jadi dapat juga aku join percutian ini. Hehe. 

1st Day.
Petang tu, bawa si Azam p Tanjung Beach Resort bagi dia rasa dating kat tepi pantai. Hahaha. Jalan2 tepi pantai tgk manusia bermacam ragam. Lepas tu solat dan minum petang kat gerai tepi pantai sambil menikmati pemandangan matahari terbenam. So nice. Sungguh indah ciptaan tuhan.

2nd Day.
Awal pagi dah bertolak p Ranau. Huh. Tempat pertama kami p di Kg. Luanti. Kat sini ada ikan gigit2 kaki. Aku x tau apa nama tempat tu. Hehe. 2nd place go to Poring Hotspring. Kat sini mcm2 ada. Air panas, air sejuk, air terjun, dan macam2 lagi. Google sendiri lah hehe. Kat sini x mandi pun. Naik Canopy Walk @ jambatan atas pokok. Woww. Best oh. Sapa yang gayat x boleh naik lah. Pastu p air terjun Kapungit pula. Dah penat jalan2. kitorang makan jap then terus balik. Sebelum balik singgah kat Kinabalu Park tgk Gunung Kinabalu dari dekat. Huh sejuk. 

3rd Day.
Hari ni p Pulau Manukan Pula. Snokerling tgk ikan kat dalam laut tu. Cantik sangat. Dalam pukul 12 tgh hari terus balik.

p/s: Nanti nak bawa si dia datang Sabah juga. Jalan2. Tunggu....





1 comment: