Aku Cacat?

Tidak kupinta lahir ke dunia, Tidak ku sangka cacat begini.

yup, aku memang cacat. sejak dilahirkan aku seorang yang cacat. aku terima kecacatan ku ini. ini semua pemberian Tuhan kepada hambanya.. mungkin ramai yang tak tahu aku seorang cacat tapi itu lah hakikatnya.sebenarnya kecacatan ini bukan hanya kepada diriku seorang. ramai lagi manusia di luar sana mengalami nasib yang sama..namun aku tidak rasa rendah diri dan down dengan kecacatan ini kerana ini menjadikan aku lebih berani..HAHA...


kecacatan aku berlaku di bahagian otot Zygomaticus major yang menyebabkan
lesung pipit. HAHA.. mungkin ramai yang tak tahu, lesung pipit berlaku disebabkan kecacatan pada otot muka..untuk sedapkan hati, orang yang ada lesung pipit adalah unik, instead of cacat.

macam mana lesung pipit boleh terjadi?

lesung pipit boleh terjadi apabila otot Zygomaticus Major yang terbentuk lebih pendek daripada ukuran sebenar, ataupun otot ini terbelah menjadi dua. Ketika seseorang senyum atau ketawa maka akan ada daya tarik kulit yang akan menghasilkan lesung pipit (efek penarikan kulit tersebut). anatomically, lesung pipit adalah sejenis kecacatan yang unik kerana orang melihat lesung pipit adalah satu anugerah untuk orang terpilih kelihatan lebih manis., HAHAHA...

adakah lesung pipit boleh terjadi kepada sesiapa sahaja?

tidak juga..menurut kajian lesung pipit dipengaruhi oleh faktor genetik dan yang lebih menarik lesung pipit adalah gen yang dominan. maksudnya kalau mana-mana pasangan yang salah seorangnya ada lesung pipit, anak yang bakal lahir akan ada kemungkinan untuk dapat lesung pipit.

P/S: apa lagi, carilah pasangan yang ada lesung pipit. HAHA..

8 comments:

  1. HAHA . Cacatlahh sangatt .
    Handsome ada ahh .
    Aqil ada lesung pipit .
    Omeyyyy :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cacat yang handsome...HAHA..
      sy sama ngan Aqil..comeyy...
      HEHE..

      Delete
    2. HAHA . Xleh
      Aqil comeyyyy .
      Anda tak .
      Booooyeahhhhh !

      Delete
    3. Tak boleh.
      Aqil je omeyy.
      Anda tak . HAHA

      Delete
  2. ye lah...Aqil comey sikit je dr saya..HAHA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comey banyakkk eh .
      Awak x comey lansunggg !

      Delete
    2. mmg lah x comey skrg ni..
      HAHAHA..kechik2 dulu comey mcm aqil..
      nnti aqil dah besar jd mcm cy..hencem..

      Delete
    3. Ye eh?
      T besoo saya nak tengok gane.
      HAHA .

      Delete